Regelbunden tandvård lönar sig

Med Allra Tandvårdsförsäkring kan du känna dig trygg med att du snabbt och enkelt får ersättning för dina tandläkarkostnader upp till tydliga maxbelopp. Tandläkare väljer du givetvis själv, antingen privat eller inom Folktandvården.

Prisexempel på tandvårdsförsäkring

En vanlig undersökning kan kännas dyr och behöver du till exempel dra ut en visdomstand kan det bli riktigt kostsamt. Med Allra Tandvård får du enkelt och smidigt ersättning för dina tandvårdskostnader – som regel redan inom tre veckor. Försäkringen har tre nivåer: Skydda, Vårda och Premium.

Jämför försäkringsnivåer

Allra Tandvårdsförsäkring har ingen självrisk. Efter karenstiden på 90 dagar får du ersättning för en rad åtgärder upp till tydliga maxbelopp. För akut tandvård täcker försäkringen från dag 1 så att du ska kunna få vård direkt – oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Vill du ansöka om ersättning från Allra Tandvård, läs mer här.

Åtgärder Max ersättning Skydda Vårda Premium
Årlig kontroll 850 kr
Årlig rengöring 600 kr
Diagnostisk / Röntgen 600 kr
Behandling av sjukdom 1 100 kr
Fyllningar 2 000 kr
Uttagningar och mindre kirurgiska åtgärder 2 750 kr
Rotkanal 3 000 kr
Fasta proteser 5 000 kr
Akut tandvård – 500 kr/akut åtgärd 5 000 kr
Akut tandvård utomlands – 1 000 kr/akut åtgärd 2 000 kr

Vad kostar tandvårdsförsäkringen?

Allra Tandvård kräver ingen hälsokontroll. Din premie baseras på din ålder och hur dina behov av tandvård ser ut. Är du osäker på vilken försäkringsnivå du ska välja, kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Ålder Skydda Vårda Premium
22-24 år 141 kr / mån 199 kr / mån 218 kr / mån
25-29 år 143 kr / mån 222 kr / mån 253 kr / mån
30-34 år 153 kr / mån 250 kr / mån 294 kr / mån
35-39 år 171 kr / mån 280 kr / mån 339 kr / mån

Jag har sedan jag var liten haft problem med mina tänder och därför känt mig obekväm inför tandläkarbesöken. Det var så pass illa att jag till och med undvek att gå till tandläkaren på flera år. Men med Allras tandvårdsförsäkring känner jag mig trygg med att ett besök hos tandläkaren inte kommer ruinera mig. Nu slipper vara orolig och vågar gå till tandläkaren utan problem.

/Johanna

Ersättning från Allra Tandvård – så gör du!

Hur gör jag för att få ersättning? Vad ska jag skicka in? Var hittar jag blanketten för skadeanmälan? Bara lugn, alla frågorna besvaras i vår snabbguide.

 

Vanliga frågor och svar

Vad innebär karenstid?

För Allra tandvård är karenstiden 90 dagar. Det betyder att försäkringen bara ersätter akut tandvård under de första 90 dagarna från det att försäkringen tecknas. Läs gärna mer om akut tandvård nedan. Årskontroller och andra inbokade besök som inte är akutbesök täcks alltså inte av försäkringen under den här perioden.

Vad är akut tandvård?

Med akut tandvård avses undersökning och akuta, provisoriska åtgärder vid ett akutbesök. Det kan handla om akut smärta eller akut infektion som intygas av en tandläkare och som kräver behandling direkt. Ifall det vid samma tillfälle bokas ett återbesök för att utföra permanenta reparationer och åtgärder räknas återbesöket inte som akut tandvård och täcks inte av försäkringen under karenstiden. Efter de första 90 dagarna får du ersättning för alla typer av tandvård som finns i tabellen nedan.

Vilken tandläkare kan jag gå till?

Det får du välja själv, det enda kravet är att tandläkaren ska vara legitimerad i Sverige och ansluten till Försäkringskassans elektroniska system för statligt tandvårdsstöd.

Vid akut tandvård utomlands ska tandläkaren uppfylla motsvarande krav enligt det landets lagar.

Vad händer om jag måste gå till tandläkaren under karenstiden?

För akuta besök kan försäkringen täcka dina kostnader med upp till 500 kr per akut tandvårdsåtgärd. Under ett och samma akutbesök kan det behövas flera olika åtgärder. Då får du ersättning upp till det årliga maxbeloppet på 5000 kr. Läs gärna mer om karenstid och akut tandvård under frågorna här ovan.

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Allra Tandvård ingen bindningstid eller uppsägningstid. Har du frågor om försäkringen och hur den fungerar? Vi berättar gärna mer!