Billån Låna pengar snabbt med bra villkor

Allra erbjuder billiga billån utan kontantinsats. Köp bilen från en bilhandlare eller privat, och välj amorteringstid mellan ett och tolv år. De lån vi förmedlar är privatlån utan säkerhet, så du kan även välja att sälja bilen och behålla lånet

För information om lån - Ring kundtjänst

Ovan summa beräknad med en lånetid på 12 år och en effektiv ränta på 8.45%. Räntan sätts individuellt och kan variera mellan 3.45% - 30%

ic-allra-pension-forsakring-lana-billan.png

Billån

Bra billån utan kontantinsats

Billån


Allra erbjuder bra billån utan kontantinsats. Du kan låna hela beloppet till en amorteringstid som passar dig, från ett upp till tolv år.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-pengar-03.png

Låg månadskostnad

Låna hos oss och få pengar över till annat

Låg månadskostnad


Höga räntor och dolda avgifter gör att det nästan alltid lönar sig att ersätta flera mindre lån med ett enda samlat. Vi erbjuder de bästa villkoren på marknaden utifrån din ekonomiska situation.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-gilla-01.png

Låga avgifter

Vi ser till att du slipper alla onödiga kostnader

Låga avgifter


Aviavgifter, uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter kan bli en dyr affär, särskilt om du har flera mindre lån. Vi hjälper dig att lägga ihop lånen och sänka avgifterna.


Billiga billån via Allra

Vill du låna till bil? Allra samarbetar med ett antal branschledande banker och kreditmarknadsbolag. Vi kan därför erbjuda bra och billiga billån. Till skillnad från de billån du tar hos bilhandlarna krävs ingen kontantinsats när du lånar via Allra. Du kan alltså låna hela beloppet till en amorteringstid du själv väljer. Det är dessutom helt valfritt om du vill köpa bilen från en bilfirma eller en privatperson.

Om du har flera privatlån och krediter sedan tidigare kan vi hjälpa dig att samla dem och baka in det nya lånet. På så sätt får du en låg ränta och slipper onödiga avgifter. Som resultat förbättrar du både din privatekonomi och din kreditvärdighet.

Billån från bilhandlaren

När du står inför att köpa bil från en bilhandlare får du ofta även erbjudande om billån. Även om räntan är låg kan det på längre sikt bli ett dyrare köp än du tänkt dig, då olika avgifter ofta gör att den verkliga månadskostnaden blir högre än beräknat. Dessutom måste bilhandlaren enligt lag ta ut en kontantinsats på 20 procent, alternativt att en del av priset betalas genom inbyte av din gamla bil.

Privatleasing – tryggt men dyrt

För den som vill slippa ta lån för att köpa bil är privatleasing en vanlig lösning. Det kan beskrivas som en långtidshyra som löper under en viss kontraktstid, med en fast månadskostnad. När kontraktet löpt ut ska bilen återlämnas. Det kan också ingå viss service och försäkringar. För att lösningen ska vara lönsam för leasingföretaget läggs en marginal på i månadskostnaden. Dessutom kan det tillkomma extra avgifter för slitage, om du kör utomlands eller fler kilometer än beräknat. Sett till den sammanlagda kostnaden kan det ofta löna sig att köpa bil istället för att leasa.

För information om lån - Ring kundtjänst

Ovan summa beräknad med en lånetid på 12 år och en effektiv ränta på 8.45%. Räntan sätts individuellt och kan variera mellan 3.45% - 30%

Vilken bil har jag råd med?

Hur stort lån du kan bli beviljad och till vilka villkor beror på hur din privatekonomi ser ut. Gör gärna en kostnadsfri ansökan på mellan 15.000 och 500.000 kronor redan när du börjar fundera på att köpa bil. Då får du veta vad du har att röra dig med, vilket gör det enklare att göra rätt val.

Värdeminskning på bilen

Hur snabbt värdet minskar på bilen kan variera mycket och beror på bland annat bilmärke, modell, körsträcka och bilens skick. Generellt gäller att småbilar faller minst i värde procentuellt sett. Även billiga bilar minskar mindre i värde, eftersom de har ett lägre inköpspris. Om du väljer en ny bil minskar tillvalsutrustningen vanligtvis i värde fortare än bilen i övrigt och kan till och med vara helt värdelös efter tre år. Vissa tillval faller däremot inte lika snabbt i värde, till exempel luftkonditionering, farthållare och dragkrok. Eftersom värdeminskningen bestämmer hur mycket du kommer få tillbaka när du säljer bilen om några år, är den också avgörande för hur du ska lägga upp avbetalningen på lånet.

Hur räknas löptiden på lånet ut?

Hos Allra kan du låna med en löptid på 1–15 år. Vare sig du köper en ny eller begagnad bil är det viktigt att betala av på lånet i samma takt som bilen minskar i värde. Detta för att du inte ska bli sittande med lån kvar när bilen är såld. Var därför inte alltför optimistisk när du räknar på vad du kan få ut när du säljer den om några år.

Kundcase

Leif sparade 4 800 kr i månaden! *


Leif betalade nästan 8 000 kr i månaden för sina lån och krediter på totalt 300 000 kr. Han hade tidigare försökt ta tag i sin situation, men då inte fått ett samlingslån beviljat.

Allra Finans kunde dock erbjuda Leif ett samlingslån till en ränta på 7,75 %. Med förbättrade villkor fick Leif en månadskostnad på 3 211 kronor. Det innebar en besparing på ca 4 800 kronor varje månad.

* För att inte lämna ut personlig information har vi använt ett fiktivt namn och en fiktiv bild i detta kundcase

Vad är restvärde?

Kanske har du har sett ut en bil du vill köpa? Om du redan nu vet hur länge du har tänkt att behålla den sparar du pengar på att lägga upp lånen så att du amorterar i samma takt som värdeminskningen. Priset minus den förväntade värdeminskningen på exempelvis fyra års sikt blir bilens restvärde, alltså det du kan hoppas på att få ut när du säljer den efter denna tid. Banken eller kreditinstitutet lägger då upp lånet på den tid du önskar. När lånet löper ut kan du sälja bilen och använda pengarna för att slutbetala ditt lån. Tänk bara på att restvärdet inte är någon garanti för hur mycket du får när du säljer din bil – det kan också bli mer eller mindre.

Måste jag lösa lånet om jag säljer bilen?

De lån vi förmedlar är privatlån utan säkerhet. Du kan alltså välja att sälja bilen och behålla lånet.

Vad krävs det av mig för att jag ska få ett lån?

Du ska ha fyllt 20 år, vara fri från betalningsanmärkningar och ha en fast årsinkomst på minst 120.000 kr.

Vad kan jag förvänta mig att få i ränta från er?

Våra räntor sätts individuellt och kan variera från 3.45-30 % beroende på din ekonomiska situation. Vill du veta mer exakt vad din ränta skulle kunna landa på? Fyll i formuläret här ovan, så kontaktar våra rådgivare dig.