Samlingslån Samla dina lån och få lägre ränta

Har du flera privatlån och krediter? Det lönar sig nästan alltid att ersätta flera mindre lån med ett enda samlat. Allra ser till att du slipper alla onödiga kostnadet.

För information om lån - Ring kundtjänst

Ovan summa beräknad med en lånetid på 12 år och en effektiv ränta på 8.45%. Räntan sätts individuellt och kan variera mellan 3.45% - 30%

ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-procent.png

Samla lån till bra ränta

Utan säkerhet med bra villkor

Samla lån till bra ränta


Behöver du låna pengar utan säkerhet? Allra hjälper dig att hitta ett lån med bra villkor. Vi förmedlar lån på belopp från 15.000 till 500.000 kr med låga avgifter och bra ränta.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-pengar-03.png

Låg månadskostnad

Låna hos oss och få pengar över till annat

Låg månadskostnad


Höga räntor och dolda avgifter gör att det nästan alltid lönar sig att ersätta flera mindre lån med ett enda samlat. Vi erbjuder de bästa villkoren på marknaden utifrån din ekonomiska situation.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-gilla-01.png

Låga avgifter

Vi ser till att du slipper alla onödiga kostnader

Låga avgifter


Aviavgifter, uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter kan bli en dyr affär, särskilt om du har flera mindre lån. Vi hjälper dig att lägga ihop lånen och sänka avgifterna.


Bli skuldfri snabbare till en lägre kostnad

När du samlar dina lån sjunker utgifterna för avgifter och räntor, i vissa fall med tusenlappar varje månad. Genom att använda de pengar du sparar till avbetalning har du möjlighet att bli skuldfri betydligt snabbare – utan att höja din totala månadskostnad. Allra förmedlar annuitetslån, där din månadskostnad i början av återbetalningsperioden består av en högre andel räntekostnad och resten amortering. Ju mer lånet minskar desto mindre del av månadsbetalningen går till ränta. Istället ökar andelen amortering och lånet betalas av i allt snabbare takt. Fördelen med annuitetslån är att du blir skuldfri fortare än vid så kallad rak avbetalning och därmed sparar pengar som du annars skulle betalat i räntor i flera månader eller år.

Vilken ränta kan jag få?

Vilken ränta du kan få beror dels på din ekonomiska situation men också på hur ränteläget ser ut. Det styrs till stor del av Riksbankens styrränta, den så kallade Reporäntan. Det senaste året har reporäntan varit historiskt låg, vilket gör att det nu är ett mycket bra tillfälle att lösa tidigare, dyra lån och ersätta med ett förmånligare samlingslån. Även om du förbättrat dina lånevillkor tidigare kan vi på Allra hjälpa dig att se över om det nu finns möjlighet att sänka dina lånekostnader ytterligare.

Vilka lån kan jag slå ihop?

Allra kan hjälpa dig att lösa alla typer av blancolån och krediter. Det kan handla om billån, varor eller resor du köpt på avbetalning samt kreditkortsskulder. Utifrån din ekonomiska situation tar Allra fram det bästa erbjudandet på det sammanlagda beloppet – från 15.000 upp till 500.000 kronor. Om du är nöjd med förslaget hjälper Allra dig att lösa dina tidigare lån och krediter utan kostnad. Du riskerar aldrig att behöva betala dubbla räntor i övergången från de gamla lånen till det nya.

För information om lån - Ring kundtjänst

Ovan summa beräknad med en lånetid på 12 år och en effektiv ränta på 8.45%. Räntan sätts individuellt och kan variera mellan 3.45% - 30%

Vilka uppgifter behöver jag ha till hands när jag söker lån?

För att få den bästa och snabbaste hjälpen, samla ihop alla uppgifter om dina nuvarande lån och krediter: vilka banker eller kreditinstitut gäller det, hur stora är lånen eller krediterna just nu, vilka räntor har du för vart och ett och vad betalar du per månad? Har du även någon kreditkortsskuld att räkna in? Fyll i det sammanlagda beloppet, maximalt 500.000 kronor, i din ansökan. Tänk på att ju fler av dina tidigare skulder du får med, desto mer har du chansen att sänka din månadskostnad. Känner du dig osäker och har frågor, tveka inte att kontakta oss, så går vi igenom din ekonomiska situation tillsammans med dig och ger dig råd.

Vad är kreditvärdighet?

När ett företag gör en kreditupplysning på dig är det för att ta reda på din kreditvärdighet. Enkelt uttryckt är den ett sätt att mäta din förmåga betala dina skulder, så som lån och fakturor. Kreditupplysningsföretaget sammanställer uppgifter om din livssituation, inkomst, dina fasta utgifter, lån, eventuella betalningsanmärkningar m.m. från de senaste åren för att göra sin bedömning. Ju högre kreditvärdighet du har, desto tryggare anses du vara som kund.

Har du flera blancolån och krediter kan det dra ner ditt kreditbetyg. Att samla dina lån och krediter kan alltså inte bara sänka dina månadskostnader, utan också höja din kreditvärdighet. Det ger dig ett bättre utgångsläge för att ta lån i framtiden, alternativt förbättra dina lånevillkor ytterligare och förhandla fram en lägre bolåneränta.

Vad gör en låneförmedlare?

Vår roll som låneförmedlare är att vara mellanhand mellan dig och bankerna eller kreditinstituten. När du ansöker om ett lån gör vi alltid en kreditupplysning på dig. Den använder banken eller kreditinstitutet som grund för lånevillkoren, till exempel vilken ränta du får. Det är vanligt att låneförmedlaren tar fram ett antal låneerbjudanden och lämnar till dig att jämföra lånevillkoren. Allra väljer istället ut det bästa erbjudandet och presenterar för dig. När ditt lån blir beviljat får vi som låneförmedlare en provision från banken. Låneförmedlingen är däremot helt utan kostnad för dig som kund – vare sig du väljer att gå vidare med vårt låneförslag eller inte.

Kundcase

Sabina sänkte månadskostnaderna med 64% *


Sabinas skulder på sammanlagt 200 000 kr kostade henne 6 700 kr per månad. En vän rådde henne då att kontakta Allra Finans, som löste hennes lån och ersatte dem med ett samlingslån på 200 000 kronor med en ränta på 4,9%.

En lägre ränta och kraftigt minskade avgifter gjorde att Sabinas nya månadskostnad landade på 2 522 kronor, alltså en sänkning med över 4 000 kronor.

* För att inte lämna ut personlig information har vi använt ett fiktivt namn och en fiktiv bild i detta kundcase

Fördelar med att ta lån hos Allra

På Allra vet vi att det är svårt att som kund jämföra olika låneförslag och veta vilket val som är mest förmånligt i slutändan när man räknat samman avgifter, ränta och lånetid. Därför gör vi alltid en ordentlig genomgång av dina behov och din ekonomiska situation. På så sätt kan vi ringa in den långivare som kan ge det bästa erbjudandet utifrån dina villkor. Detta arbetssätt har byggt förtroende och goda samarbeten med några av branschens bästa privatlånegivare, vilket gynnar dig som söker lån genom Allra.

Det finns stora fördelar med att söka lån genom Allra jämfört med att förhandla direkt med bankerna på egen hand. Förutom allt pappersarbete det innebär kan det dessutom sänka din kreditvärdighet. När du som privatperson söker lån hos flera banker samtidigt kommer varje bank ta en kreditupplysning på dig. I kreditupplysningarna kommer även övriga låneansökningar synas. Bankerna måste då räkna med risken att du tackat ja till flera lånerbjudanden och dragit på dig stora skulder. Istället för att låta bankerna konkurrera om att ge dig de bästa villkoren kan resultatet alltså bli det motsatta – att det upplevs riskabelt att låna ut till dig.

Vad krävs det av mig för att jag ska få ett lån?

Du ska ha fyllt 20 år, vara fri från betalningsanmärkningar och ha en fast årsinkomst på minst 120.000 kr.

Vad kan jag förvänta mig att få i ränta från er?

Våra räntor sätts individuellt och kan variera från 3.45-30 % beroende på din ekonomiska situation. Vill du veta mer exakt vad din ränta skulle kunna landa på? Fyll i formuläret här ovan, så kontaktar våra rådgivare dig.