Hur mycket kan du förbättra din pension?
Våra experter ger dig råd och förslag

Pensionskontrollen är en onlinetjänst från Allra som enkelt ger dig en bra överblick över alla delar i ditt pensionssparande. Du får dessutom hjälp att se över dina placeringar.

Så här enkelt skaffar du Pensionskontrollen


  1. För att kunna göra en komplett sammanställning över ditt pensionssparande behöver vi en fullmakt från dig så att vi kan hämta ut information från olika försäkringsbolag. Du kan signera fullmakten med BankID direkt i mobilen eller vid datorn.

  2. Inom 30 dagar kan du logga in på allra.se och se en tydlig sammanställning av din pension med förbättringsförslag. Du får också tips och råd från våra experter för att förbättra din pension.

Pensionskontrollen eller Minpension.se?

Vi får ofta frågan om hur Pensionskontrollen skiljer sig från Pensionsmyndighetens tjänst Minpension.se. En sammanställning av din pension får du oavsett vilken tjänst du väljer. Med Pensionskontrollen får du dessutom rådgivning och hjälp att förbättra ditt pensionssparande. Här ser du en jämförelse.

Vad ingår i tjänsten? Pensionskontrollen Minpension.se
Pensionsprognos
Sammanställning av tjänstepension
Sammanställning av privat pension
Sammanställning av kapitalförsäkringar
Filmer och texter som förklarar dina pensionsförsäkringar och avtal
Pensionsplanering – se hur prognosen påverkas av pensionsålder och hur du tar ut dina pengar
Hjälp att förbättra sparandet
Personlig rådgivning

Som kund hos Allra fick jag snabb och enkel hjälp med fondbyte samt utförlig förklaring på de frågor jag fick under telefonsamtalet.


/Mats

Vanliga frågor och svar

Vad menas med att Pensionskontrollen är ”utan extra kostnad”?

Som kund betalar du ingenting direkt till Allra för vår tjänst Pensionskontrollen. Tjänsten innebär att vi tar över ansvaret som rådgivare för dina försäkringar och så länge du har tjänsten kan du fritt ta del av vår rådgivning och ställa frågor till våra experter. Under den tid som vi fungerar som din rådgivare händer det att vi får provisioner från de försäkringsbolag där du har kapital. Dessa provisioner finansieras genom de avgifter du betalar i dina försäkringar. Försäkringsbolaget delar helt enkelt med sig av den avgift de tar ut av dig för kundkontakt och distribution. Eftersom vi alltså i vissa fall tar del av avgifterna du betalar till ditt försäkringsbolag så är det fel att säga att tjänsten är ”kostnadsfri” eller ”gratis”. Däremot får du inga extra kostnader för att du har vår tjänst, och du betalar heller inget extra till ditt försäkringsbolag. Det är därför vi skriver att Allras tjänst är ”utan extra kostnad” för dig som kund.

Vad innebär det för mig att jag ger Allra en fullmakt?

Vi erbjuder dig att skriva under en så kallad förmedlingsfullmakt. En underskrift på denna blankett är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig vidare med en personlig pensionskontroll på vår hemsida och rådgivning kring ditt sparande. Den gör det också möjligt för oss att erbjuda hjälp med fondvalen i dina fondbaserade pensions- och kapitalförsäkringar.

En underskriven förmedlingsfullmakt innebär att vi fungerar som kontaktperson för dina försäkringar. Detta betyder att du framöver kan kontakta oss när du har frågor kring dina upplägg eller vill ha råd eller hjälp med att genomföra förändringar i dessa. Tanken är också att du ska vända dig direkt till oss för att få svar på dina frågor, istället för att kontakta dina olika försäkringsbolag. Vi får insyn i hur dina försäkringar ser ut, vilket ger oss en möjlighet att kontakta dig om vi anser att dessa går att förbättra. Förmedlingsfullmakten ger oss även rätt att företräda dig gentemot försäkringsbolagen avseende ditt försäkringsskydd. Däremot genomför vi inte ändringar utan ditt godkännande.

Viktigt att tänka på är att en underskrift av en förmedlingsfullmakt innebär att tidigare utfärdad fullmakt upphör. Vår rekommendation är därför att du inte skriver under fullmakten om du idag har kontakt med en försäkringsförmedlare som du även i fortsättningen vill samarbeta med. Samma sak gäller om du har en försäkringsrådgivare hos Skandia, Länsförsäkringar eller Folksam som du även framöver vill ha personlig kontakt med. Fullmakten gäller tillsvidare. Den sägs upp per automatik om du skriver på en ny fullmakt hos en annan aktör och du har själv rätt att säga upp den när du vill genom att höra av dig till oss.

Vill du få en bättre pension?

Pensionskontrollen är det första steget till att förbättra din pension. Beställ tjänsten med BankID idag så sätter vi igång med sammanställning. Du får personliga råd och hjälp att genomföra dem – allt utan extra kostnad.